Nejen tulipánové Holandsko

I když to počasím zatím moc nevypadá, máme tady jaro. K jaru neodmyslitelně patří květiny a pro velkou část velmi oblíbené tulipány. A kde že je vlastně najdete?

Nejen tulipánové Holandsko

I když to počasím zatím moc nevypadá, máme tady jaro. K jaru neodmyslitelně patří květiny a pro velkou část velmi oblíbené tulipány. A kde že je vlastně najdete?
27. 3. 2023
Cestování Tipy

I když to počasím zatím moc nevypadá, máme tady jaro. K jaru neodmyslitelně patří květiny a pro velkou část velmi oblíbené tulipány. Nejlepší období pro výlet do Holandska, pokud si přejete vidět rozkvetlá pole tulipánů, hrající všemi barvami, je v druhé polovině dubna.

A kde že je vlastně najdete?

Odpovědí je Keukenhof.

Keukenhof se nachází poblíž města Lisse se každoročně pořádá největší zahradní výstava květin na světě. Květiny pokrývají 32 hektarovou plochu, na které kromě tulipánů najdete i narcisy, hyacinty a další květiny plné barev. Keukenhof je otevřen jen na jaře, a to obvykle od poloviny března, do poloviny května.

Keukenhof

Pokud příliš neholdujete květinám, ale lák vás výlet do země větrných mlýnů, máme pro vás tipy i na jiná místa, která stojí za to, navštívit.

Pro milovníky umění je to určitě Amsterdam. Můžete se podívat do Riijksmuseum, Van Goghovo muzeum a muzeum moderního umění Stedelijk. Město nabízí i samo o sobě nádhernou architekturu. Půjčte si kolo a zapadnět mezi místní, navštivte místní coffeeshop a nasajte atmosféru tohoto výjimečného města.

Druhým největším městem Holandska je Rotterdam a překypuje nejen moderní architekturou, jako je například Erasmův most, ale také mrakodrapy De Rotterdam a nové centrum Markthal. Smozřejmě zde najdete i muzea a můžete tak poznat holandské umění z další strany.

Nejen pro nadšence do politiky máme poslední tip, a tím je město Haag. Město Haag se nachází nedaleko pláže a je sídlem vlády a Mezinárodního soudního dvora, tedy hlavním soudním orgánem OSN. Krásnou památkou, která stojí za návštěvu je také Královský palác.

Určitě se nejedná o výlet na jedno odpoledne, a tak, kdybyste nevěděli, kde se ubytovat, koukněte na Booking.com. Rezervujte si pobyt proklikem přes Vratné Peníze a získejte z ceny ubytování až 4 % zpět jako cashback.